LA XARXA PER A LA SOBIRANIA ENERGÈTICA DE MALLORCA DEFENSA UNA ENERGIA SOSTENIBLE I JUSTA I L’AUTOSUFICIÈNCIA ENERGÈTICA DE LES ILLES.

La Xarxa de Sobirania Energètica de Mallorca ( integrada per ATTAC Mallorca, ALCAIB,GOB Mallorca, Amics de la Terra, Deixalles, GREENPEACE, L’Associació de Consumidors La Defensa, Entrepobles Mallorca, Assamblea de Moviments Socials, Unió de Pagesos i Som Energia) que té com a objectiu un nou Model Energètic basat amb els principis de: Democràcia, Justícia, Desconcentració i control social dels mitjans de producció, Decrexeiment energètic i eficiència i Arrelament al territori/Descentralització envia aquesta nota de premsa esperant que sigui publicada al seu Mitjà de Comunicació.

Sabent que la pobresa energètica és la precarietat al accés als subministraments bàsics per mantenir una llar amb condicions adients (aigua, llum o gas) o bé la impossibilitat de poder accedir-hi.

Partint de la base que:

  • Tothom té dret al accés universal del serveis bàsics energètics, malgrat no puguin fer front a les despeses que permetria viure amb dignitat sense patir cap tall del subministra. S’han d’evitar els talls indiscriminats de subministrament a Mallorca que fan les companyies distribuïdores dels serveis energètics

  • S’han de defensar els drets humans. L’accés a la llum, al gas i l’aigua és indispensable per gaudir d’una habitatge digne, tal com declara el Pacte Internacional del Drets Econòmics, Socials i Culturals (PIDESC) aprovats en 1966 per la ONU, és un dret humà bàsic.

I coneixent el posicionament tant de l’administració com de les companyies presents a la darrera mesa de pobresa energètica del dia 19 de gener, la Xarxa de la Sobirania Energètica de Mallorca, sol·licita:

QUE LA ADMINISTRACIÓ EXERCEIXI EL SEU PAPER GARANT DELS DRETS HUMANS I NO DEIXI LA DECISIÓ DEL TALL DE SUBMINISTRAMENT A LA DISCRECIONALITAT DE LES EMPRESES SUBMINISTRADORES.

QUE LES COMPANYIES, I NO ELS PODERS PÚBLICS, ASSUMEIXIN EL COST DEL SUBMINISTRAMENT DELS SERVEIS BÀSICS PER A LES FAMILIES QUE NO EL PUGUIN PAGAR, TENINT EN COMTE ELS QUANTIOSOS BENEFICIS QUE N’OBTENEN.

Deixa un comentari